image
 |  2 8 Травня 2018 | 17:04

Як у Ковелі відзначили День пам’яті та примирення (ФОТО)

Сьогодні, 8 травня, у Ковелі біля пам’ятника жертвам Другої світової війни відбувся меморіальний захід з нагоди Дня пам’яті та примирення.
Про це повідомляють у Ковельській міській раді.
Присутні переглянули надзвичайно зворушливу постановку «У пам’яті цей слід назавжди», яку підготували ковельські митці, учасники аматорського театру-студії «10 ряд 10 місце».Вони у коротких сценах своєю майстерною грою передали смуток і страждання, які довелося пережити у ті далекі роки.
Як розповідає художній керівник народного дому «Просвіта» Наталія Гончар, над сценарієм працювали усім колективом. Кожен вніс свою частинку серця і душі.
Голова ради ветеранів Віталій Подолянчук щиро подякував усім ковельчанам, міській владі за увагу до старшого поколіття, до людей, які пережили війну, непрості повоєнні роки. Він відзначив, що приємно бачити багато молоді на заході. Віталій Семенович переконаний, що вони повинні пам’ятати і знати нашу історію, а такі заходи заставляють нас задуматись над минулим, дізнатись про нього більше.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про усіх загиблих у Другій світовій війні та тих, хто віддав своє життя за Україну. А далі учасники заходу перейшли до Братської могили, що на кладовищі. Тут знайшли спочинок понад півтори тисячі солдат, які визволяли наше місто.
Панахиду за загиблими при визволенні Ковеля та України, за тими, хто віддав своє життя, захищаючи нашу країну сьогодні, відслужили представники духовенства УПЦ КП на чолі із благочинним Анатолієм Александруком.
На кінець заходу присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятників і вшанували пам’ять тих, хто був розстріляний у перші дні війни у Ковельській в’язниці.
Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook






















































Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити