image
 |  2 8 Травня 2018 | 15:31

З’явилися нові подробиці масового отруєння дітей у Черкасах

Станом на 14:00 до лікувальних закладів Черкас госпіталізовано з отруєнням 50 учнів та 2 вчителя, з яких 11 дітей перебувають у реанімації в стані середньої важкості, решта в задовільному та легкому стані.
Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.
За її даними, для визначення причини отруєння хіміко-радіологічна лабораторія ДСНС провела на території школи заміри повітря на вміст небезпечних хімічних речовин, але перевищень вмісту хімічних речовин не виявила.
 

Також лабораторія Держпродспоживслужби Черкас взяла проби води з системи централізовано водопостачання школи та бутильованої питної води. Результати досліджень очікується до 16:00.

 



Водночас для надання психологічної допомоги батькам хворих дітей в лікарні організовано роботу психологів ДСНС.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомив у Twitter, що вилітає до Черкас для з’ясування ситуації на місті.
Разом з ним вирушила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.
"Вилітаємо з Володимиром Гройсманом у Черкаси. Будемо оперативно інформувати про стан здоров‘я дітей", - написала вона в соцмережі.
При цьому голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко повідомив у Facebook, що стан постраждалих поліпшується.
Як раніше повідомляли у поліції, у Черкасах школярі під час урочистої лінійки почали втрачати свідомість, з отруєнням госпіталізували 51 дитину.
За фактом масового отруєння розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 ККУ (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).
Потерпілі діти - учні 2-7 класів Черкаської 8-ї загальноосвітньої школи.
Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити