image
 |  2 9 Травня 2018 | 09:13

З початку року українські банки втричі наростили прибутки

У січні-березні поточного року українські банки отримали чистий прибуток у 8,7 млрд гривень, що майже втричі перевищує показник за аналогічний період минулого року. Про це йдеться у травневому квартальному “Огляді банківського сектору” опублікованому Національним банком, інформує 1NEWS.
Як наголошується, такий фінансовий результат пояснюється значним скороченням відрахувань у резерви, що стало результатом покращення фінансового стану позичальників та завершення реструктуризацій низки проблемних кредитів.
“Очікується, що банківська система нарощуватиме прибутковість і надалі завдяки покращенню операційного результату та дальшому скороченню відрахувань до резервів”, – йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що у першому кварталі банки почали перехід на МСФЗ 9.
“Зниження власного капіталу у зв’язку із переходом на новий стандарт значною мірою було компенсовано прибутком банківського сектору у першому кварталі”, – повідомляє регулятор.
“Адаптація до нового стандарту триватиме до кінця поточного року. Відображені у звітності за перший квартал результати банків є попередніми, у подальшому їх буде відкориговано”, – повідомляє прес-служба.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити