image
 |  0 11 Травня 2018 | 14:51

За добу поліцейські вилучили у волинян гранати, набої та зброю

У рамках проведення загальнодержавної операції «Зброя вибухівка» за минулу добу поліцейські вилучили у волинян шість гранат, рушницю та понад 500 набоїв різноманітного калібру.
Про це 11 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Секторі комунікації поліції Волинської області.
Співробітники управління карного розшуку виявили в нежилому будинку в селі Жидичин три корпуси гранат «РГД-5» та корпус гранати «Ф-1». Окрім цього, в будинку оперативники знайшли чотири запали, 180 набоїв калібру 5,45 мм та 280 – калібру 7,62 мм. Правоохоронці встановили, що вилучений арсенал належить раніше судимому 32-річному лучанину.
Цього ж дня, в селищі Локачі поліцейські вилучили в 58-річного жителя району корпус гранати «Ф-1» та запал до неї, а поблизу села Журавичі Ківерцівського району у 22-річного волинянина гранату «РГД-5» із запалом та 28 набоїв до автомата «АК-74».
На місце пригоди прибули співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області, які вилучили дані предмети та забезпечили їх транспортування до кімнати зберігання вибухових матеріалів.
Цього ж дня, під час санкціонованого обшуку за місцем проживання 35-річного жителя Горохівського району поліцейські вилучили мисливську рушницю 16-го калібру та 9 набоїв калібру 7,62 мм. Окрім того,правоохоронці виявили та вилучили в селищі Іваничі у 18-річного жителя Нововолинська 27 набоїв калібру 5,45 мм, в 50-річної жительки Луцького району - 10 набоїв калібру 7,62 мм., а в 38-річного лучанина – 9 набоїв калібру 9 мм.
Усе вилучене направили на дослідження. За фактами незаконного зберігання зброї та боєприпасів розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, що в травні волинські поліцейські вилучили у волинянина мисливський обріз, а в квітні в рамках реалізації заходів загальнодержавної операції «Зброя та вибухівка»  правоохоронці вилучили в жителів області  три пістолети, рушницю, гранату, а також понад 100 набоїв різноманітного калібру.
Упродовж перших трьох місяців цього року поліцейські задокументували 1763 факти незаконного поводження зі зброєю та вчинення злочинів з її використанням. При цьому 1328 фактів вже розслідувані, а у 1275 кримінальних правопорушеннях – затримані фігуранти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити