image
 |  2 11 Травня 2018 | 11:01

Сьогодні в луцькій книгарні «Є» - перформанс, лемент і вірші

Книгарня «Є» та видавництво «Смолоскип» запрошують на перформанс і презентацію книжки поезій Ірини Загладько «Лемент і легіт».
Про це 11 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили організатори.
Захід відбудеться у п'ятницю, 11 травня. Початок о 18.00.
«Лемент і легіт» - перша збірка Ірини Загладько. Проте це не нове ім'я в сучасній українській літературі. Вірші, які раніше з'являлися в літературних часописах чи блогах, лунали зі сцен фестивалів, демонструвалися у форматі відеопоезії чи медіаперформансів, нарешті знайшли своє місце під однією обкладинкою. Так, у поєднанні з химерно-ліричними колажами Анастасії Старко, з'явилася книга-гербарій, де кожен вірш - і рослина, і символ, і жест водночас. А тому тут трапляється поезія запашна й різка, солодкава й гірка, отруйна й снодійна, легка, як подих, чи важка, як крик.
Ірина Загладько — письменниця, перекладачка, авторка літературно-мистецьких проектів. Народилася в місті Луцьку на Різдво. За освітою — фізик-теоретик. Свого часу стала фіналісткою літературного конкурсу «Молоде вино», конкурсу відеопоезії«Грак», перекладацького конкурсу «Метафора». 2017 року — лауреатка 2 премії від видавництва «Смолоскип». Займається синтезом літератури з іншими видами мистецтва — візуальним, музичним, перформативним, відтак — учасниця гурту AETHER: mediacollaboration in real time. Працює у Львові у сфері інформаційних технологій та перекладає з німецької.
Адреса Книгарні «Є»: м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 30. Телефон: (0332) 724376. Вхід вільний.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити