image
 |  0 12 Травня 2018 | 08:19

Пішов із життя німецький благодійник, який удостоївся Почесного громадянина Волині

На 93-му році життя помер великий друг України, Почесний громадянин Волині, професор Карл Герман Крог.
Про це повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук волинський адвокат Василь Нагорний.
«Корінний громадянин Німеччини, постійно носив в серці частинку України і став більшим патріотом Неньки, ніж багато з наших політиків.
Не буду перераховувати, скільки матеріальної допомоги надала благодійна організація «Мости в Україну», яку очолював професор, - це величезні суми, але не в цьому його основна заслуга. Справа в тому, що Карл Крог, як колишній обер-лейтенант вермахту не лише визнав фашизм злом, але й все своє життя присвятив тому, щоб допомогти у житті людям до яких ішов колись завойовником. Йому вдалося знайти спільну мову з ветеранами другої світової війни. Його обіймали і подавали руки наші ветерани», - написав Василь Нагорний.


Із його слів, професор завжди відзначав День Незалежності України в Німеччині. За його допомоги там проходило багато концертів українських художніх колективів, зокрема камерного хору «Оранта», церковного хору «Волинські дзвони», ансамблів «Волинянка»,«Джерела» і «Терлич» квартету «Акорд», капели і тріо бандуристок «Дивоструни» та інші. Також за досвідом у Німеччину, за сприяння професора, їздили наші лікарі, працівники банків, учителі, представники влади, силових структур...
В 2014 році професор не приховує своєї позиції з приводу так званої антитерористичної операції та засуджує російську агресію. Карл Крог відразу починає надавати допомогу нашим бійцям. Знаючи, що війна це в першу чергу - смерть і каліцтва, він надає неймовірну по вартості допомогу шпиталям України медикаментами, обладнанням, рятуючи наших поранених захисників.
«За життя професор Карл Герман Крог казав:
- Україна стала моєю другою Батьківщиною, а українці - рідними. Я відчуваю, що Бог залишив мене живим у війні, аби я дочекався цього дня і до цього розуміння дійшов. Але попереду найголовніше - я житиму заради вас усіх...» - додає адвокат бійців АТО Василь Нагорний.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити