image
 |  0 13 Травня 2018 | 06:07

Сьогодні відзначають День матері-2018: історія та традиції свята


День матері – це чудова можливість для кожної дитини подякувати своїй самій близькій людині.



Про це 13 травня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».


Кожну другу неділю травня українці відзначають День матері. Цього року він припадає на 13 число. День матері – це чудова можливість для кожної дитини подякувати своїй самій близькій людині і показати всю свою любов. Українські Новини зібрали інформацію про історію та традиції свята.



З цим святом прийнято вітати не тільки матерів, у яких вже є діти, але й тих жінок, які очікують на появу малюка.


Історія свята розпочалася в США в 1908 році. Тут американка Анна Джервіс виступила з ініціативою вшанування матерів. Причиною для такої ініціативи стала загибель матері Анни, перед якою жінка відчувала провину за те, що за життя занадто мало висловлювала любов до неї.


Спочатку свято почали відзначати у 1910 році у штаті Вірджинія, а в 1914 році свято набуло загальнонаціонального масштабу. Виділений для цього свята був день другого тижня травня – неділя. Через деякий час чудова традиція святкувати День матері прийшла зі США і в інші країни.


Проте в Україні це свято на офіційному рівні почали відзначати тільки в 1999 році. День матері було встановлено Указом Президента. Наразі близько 30 країн відзначають День матері, однак, в різні дати.


Традиції у День матері дуже прості і зрозумілі кожному. Діти в це свято намагаються порадувати своїх мам і показати, наскільки люблять і цінують їх.


Звичайно, подарунки до Дня матері залежать від фінансових можливостей і фантазії дітей. Ті, хто добре знають свою маму, виберуть подарунок без труднощів. А щоб подарувати потрібний подарунок, варто протягом певного часу уважно прислухатися до того, що потрібно матері і записувати це у вигляді невеликих нотаток для себе.



Проте варто пам'ятати, що важливий не матеріальний подарунок, а увага та любов, яку проявляє дитина до своєї мами. Кожну жінку розчулить, якщо її дитина присвятить їй вірш або просто приготує невеликий сюрприз у вигляді сніданку або вечері, приготованої власноруч.
***
Матінко люба, зозуленько мила,
Щирі вітання тобі!
Зичу я щастя, здоров'я і миру
в домі твоєму завжди!
***
Матусю,
Хай збудеться все, що Ти хочеш,
Хай збудеться все, що чекаєш,
Хай стежка проляже в трояндах,
Яку Ти в житті прокладаєш.
Матусю,
Хай буде удача у всьому,
Добробут хай буде у домі,
Багатство і радість, й наснага,
І шана людська і повага!
***
Мамо найдорожча,
Мамочко єдина,
Щирі побажання –
Від доні, від сина.
Квіточок пахучих
Принесли багато
В цей травневий ранок,
У велике свято!
***
Слів чудових безліч хочеться сказати
І всього багато щиро побажати.
Скільки є на світі квітів, а на них роси, -
Стільки зичимо Вам щастя, радості завжди.
Щоб кожен день здавався святом -
Квітучим, щедрим і багатим!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити