image
 |  2 14 Травня 2018 | 15:33

15 травня Путін приїде в анексований Крим відкривати міст

Відкриття моста, який з'єднає анексований Крим з територією Росії, відбудеться 15 травня, проте рух по ньому запустять 16 травня.
Про це повідомляє прес-служба Кремля.
На церемонію приїде президент Росії Володимир Путін.
"15 травня президент Росії Володимир Путін візьме участь у відкритті автодорожньої частини Кримського моста", - йдеться в повідомленні.
У Кремлі повідомили, що автомобільний рух легкового та громадського транспорту по мосту з обох сторін буде запущено 16 травня.
Під час церемонії колона будівельної техніки повинна проїхати по автодорозі.
Міст через Керченську протоку з'єднає окупований Крим і російський Краснодарський край. Його довжина становить 19 кілометрів.
Будівництво ведеться з 2015 року, рух автомобілів по графіку мав відкритися в грудні 2018 року, поїздів - в кінці 2019 року.
У Росії заявляють, що пропускна спроможність мосту - 40 тисяч автомобілів і 47 пар поїздів на добу, 14 млн пасажирів і 13 млн тонн вантажів на рік.
У зв'язку з будівництвом Україна готує позов до Росії за збитки портів через Керченський міст.
Будівництво відбувалося з порушеннями міжнародного права, оскільки Україна як прибережна країна не давала такого права.
Також в Міністерстві інфраструктури готують список санкцій для всіх компанії, які працюють на об'єктах будівництва моста.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити