image
 |  2 14 Травня 2018 | 16:42

МВФ не схвалив пропозиції «Нафтогазу» підвищити ціну на газ для населення до 65%

Міжнародний валютний фонд (МВФ) не схвалив пропозиції Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» щодо перегляду ціни газу для населення з підвищенням до 65%, передані МВФ головою НАКу Андрієм Коболєвим під час переговорів української делегації з керівництвом фонду наприкінці квітня.
Про це 14 травня 2018 року сайту «Українські Новини» повідомило джерело, обізнане з ходом переговорів України й МВФ щодо надання чергового кредитного траншу.
Пропозиції щодо газового питання не схвалені МВФ, - сказав співрозмовник.

Як повідомляли «Українські Новини», у варіанті «Нафтогазу» пропонувалося диференціювати ціни на газ із підвищенням на 60-65%.
Цей варіант було запропоновано НАКом Кабінету Міністрів для подання МВФ.
«Нафтогаз» пропонував увести поняття «соціальний обсяг споживання» для населення й підприємств теплової комунальної енергетики (ТКЕ).
Якщо газ використовується в обсягах, що не перевищують установлені постановою №203 від 23 березня 2016 року (3,3 куб. м на людину на місяць за умови центрального постачання гарячою водою й 5,4 кубометра без нього), то кінцева ціна газу для споживача залишається на теперішньому рівні - 6,96 за куб. м (6,96 тис. гривень за тис. куб. м).
При цьому норми споживання пропонувалося скоротити на 15%,а якщо обсяг споживання буде перевищувати соцнорму, різниця обсягів газу оплачується за вищою ціною: із червня 2018 року - 10,99 тис. гривень (+58%), а з жовтня 2018 року - 11,47 тис. гривень (+65%) за тис. куб. м.
Крім того, «Нафтогаз» пропонував виключити з ланцюжка поставок газу населенню газзбути й здійснювати поставки за спецзобов'язаннями самостійно.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити