image
 |  0 14 Травня 2018 | 13:51

На Старовижівщині затримали трьох браконьєрів із червонокнижною рибою на суму 13 994 гривні (ФОТО)

11 травня під час проведення рибоохоронного рейду інспекторами Волинського рибоохоронного патруля виявлено порушення з ознаками кримінального злочину.
Про це 14 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили в Управлінні Держрибагентства у Волинській області.
На озері Синове Старовижівського району було затримано трьох браконьєрів, які незаконно впіймали 37 екземплярів червонокнижного карася золотого. Крім цього, у порушників було виявлено рибу в такій кількості: 10 екземплярів лина, 30 екземплярів карася сріблястого та 2 екземпляри окуня.
Загальна вага незаконно виловлених біоресурсів склала близько 10 кг. Рибу було зловлено за допомогою забороненого колючого знаряддя лову – остроги. Сума збитків, завданих рибному господарству України, становить 13 994 грн.
На місце події викликано слідчо-оперативну групу Старовижівського відділення поліції. По даному факту на браконьєрів відкрито кримінальні провадження за ст.249 ККУ (зайняття незаконним рибним промислом).
Повідомляю, червонокнижні види риб заборонені для вилову. Адже це зникаючі види тваринного світу. У разі незаконного вилову даних біоресурсів - порушнику доведеться сплатити штраф, передбачений ст.90 КУпАП. Крім відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування водних біоресурсів, відповідно до постанови КМУ №1030, - заявив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян максимально оперативно повідомляти про виявлені порушення на цілодобову телефонну «гарячу» лінію: 067-360- 78-40.
Довідкова інформація. Розрахунок за незаконне добування карася золотого здійснювався відповідно до постанови КМУ від 07.11.2012 №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)». Штраф за одну виловлену особину карася золотого становить 330 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити