image
 |  0 14 Травня 2018 | 12:01

Проукропівська більшість Луцької міськради повернула Регламент, який раніше сама ж скасувала

Проукропівська більшість Луцької міськради проголосувала за зміни до Регламенту, побоюючись можливої зміни політичної кон'юнктури.
Про це інформує «ВолиньUA».
Це питання пов'язане із необхідністю приведення Регламенту у відповідність із Законом України «Про місцеве самоврядування, - коротко заявив автор проекту рішення Микита Рабан.
Чому ж у вас не виникло бажання привести Регламент у відповідність за рік часу, а виникло лише сьогодні? В чому така раптовість? - поцікавився депутат Павло Данильчук.
Краще пізно, ніж ніколи, - відповів Микита Рабан.
Зараз ви кажете, що це приведення до чинного законодавства. Тобто спочатку ви внесли зміни до Регламенту, а тепер вважаєте їх незаконними. Тобто з вашої подачі були прийняті незаконні зміни 9 місяців тому? Це чергова маніпуляція Регламентом, який підлаштовується під потреби більшості - зазначив депутат Тарас Шляхтич.
Регламентна комісія не розглядала цей проект рішення, так як доповідач не прийшов. Коли більшість змінювала Регламент минулого року, вона запевняла нас, що вивчила усі норми, досвід Європи і таке інше. То може нам не треба поспішати і вносити нові зміни? Адже раніше був вивчений досвід України та світу. А тепер нам пропонують його скасувати. Це непрофейсійний підхід, - наголосив у виступі голова фракції ВО «Свобода» Микола Федік.

Однак, зміни до Регламенту були проголосовані. Таким чином, більшість міської ради намагається застрахувати себе від можливої зміни політичної конфігурації після відкликання 5 депутатів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити