image
 |  2 14 Травня 2018 | 16:26

За час проведення АТО щонайменше 554 учасники бойових дій вчинили самогубство, - Матіос

Про це йдеться у листі за підписом заступника Генерального прокурора України – головного військового прокурора Анатолія Матіоса до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
Про це 14 травня 2018 року повідомляє сайт «УНН».
Даний документ є у розпорядженні «УНН».
У листі від 25 квітня 2018 року Головний військовий прокурор описує ситуацію у системі проведення психологічної реабілітації учасників АТО.

З початку проведення АТО статус учасника бойових дій отримали майже 326 тис. осіб, 8489 з них зазнали каліцтва та поранень, 378 військовослужбовців загинули (станом на 01.04.2018). При цьому за час проведення АТО щонайменше 554 особи вчинили самогубство, — йдеться у листі.

За наведеною у документі інформацію, рівень забезпечення психологічною реабілітацію учасників АТО становив 0,1%.
Як повідомляв «УНН» з посиланням на Генштаб, кількість самогубств серед військових Збройних сил України протягом 2017 року зменшилася на 20% порівняно з попереднім роком.
У ЗСУ також зазначали, що протягом проведення антитерористичної операції на Сході України до 10% військовослужбовців отримали бойову психічну травму (БПТ) або мали посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), але 95% з них поверталися до строю.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити