image
 |  0 15 Травня 2018 | 16:20

У селі на Волині врятували рідкісного чорного лелеку

У селі Біличі Іваничівського району небайдужі мешканці врятували пораненого чорного лелеку.
Про це інформує Нововолинськ.com.ua
Мешканці перейнялися долею птаха, який занесений до Червоної книги України. Вони звернулися до  еколого-натуралістичного відділу Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості, що в селищі Благодатному. Викладачі і вихованці центру ДЮТу забрали пораненого знайду і потурбувалися про його подальше лікування. До рятувальної операції долучився водолаз Волинської ДСНС, якому вдалося впіймати пораненого птаха.  На допомогу також приїхали волонтери з Львівщини, які займаються власне порятунком та реабілітацією лелек.
Лелека чорний — надзвичайно рідкісний птах, занесений до Червоної книги України, один із найбільших птахів фауни ряду лелекоподібних. Довжина його тіла сягає 110 см, крил — до 60 см, вага — 4,5 кг. Опірення його дуже елегантне: крила і шия — із зеленкуватим або мідно-червоним полиском, а черевна частина — біла, як у звичайного лелеки. Дзьоб, ноги, горло та неоперена пляма біля очей — яскраво червоні. Особливо помітний цей колір на дзьобі й на ногах. Якщо комусь пощастить, то ви можете побачити чорного лелеку у волинських лісах.

Читайте також: Луцький зоопарк показав поповнення патасів і лемурів (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити