image
 |  2 16 Травня 2018 | 11:40

Берегиня волинської історії, племінниця Олександра Цинкаловського відсвяткувала ювілей

У Володимир-Волинському історичному музеї ім. Омеляна Дверницького відбувся незвичний захід - «Вечір-Портрет», присвячений ювілею Наталії Грабарчук – племінниці видатного дослідника історії Волині Олександра Цинкаловського.
Про це інформує «ВолиньUA».
Для волинських істориків та краєзнавців Наталя Назарівна – це  справжня натхненниця та берегиня володимирської історії.
Наталія Назарівна Грабарчук народилася у Володимирі-Волинському. Її мама – Олена Миколаївна Цинкаловська була рідною сестрою відомого історика Олександра Цинкаловського, бабуся по материнській лінії – Христина Нітецька походила з роду Павла Нітецького – дворянина, учасника польського повстання 1863р., дідусь – Микола Цинкаловський був чиновником високого рангу.
Чимало безцінної інформації про життя і діяльність Олександра Миколайовича Цинкаловського, про те, яким було місто Володимир-Волинський можна дізнатися саме з її розповідей.  Пані Наталя й сама не стоїть осторонь наукового життя, адже неодноразово брала участь у науково-краєзнавчих конференціях, семінарах та круглих столах.
Привітати ювілярку прийшли близькі люди, яких пані Наляла називає своєю родиною. Це власне родина та друзі, працівники музею, Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир», вчителі з гімназії ім.Олександра Цинкаловського.
Привітала та вручила Почесні грамоти від міського голови Петра Саганюка та голови Волинської ОДА Олександра Савченка заступник міського голови Лариса Кулікова.
Також вітання лунали від директора ДІКЗ «Стародавній Володимир» Володимира Пикалюка та директора музею Володимира Стемковського.




Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити