image
 |  2 16 Травня 2018 | 14:07

У День вишиванки волинські та рівненські журналісти проведуть телеміст

У четвер, 17 травня, ведучі «Ранку Нової Волині» Волинської філії Суспільного спільно з колегами з UA:Рівне проведуть телеміст до Дня вишиванки.
Про це 16 травня 2018 року повідомляє сайт «ПАТ НСТУ ВРД».
Під час ранкового прямого включення обговорюватиметься тема української вишивки, зокрема порівнюватимуться автентичні орнаменти на вишиванках Волині й Рівненщини. Глядачі дізнаються, що є спільного і відмінного в орнаментах волинської і рівненської вишивки, які кольори домінують на вишиванках сусідніх областей.
Як розповіла керівник творчої групи ТО «Ранок» Богдана Шевчук, ініціаторами такого прямого включення виступили саме волиняни, оскільки переконані, що потрібно рухатися вперед, удосконалюватися і більше комунікувати з колегами з інших регіонів.

Суспільне в Україні лише зароджується. І для того, аби спілкуватися, знати можливості своїх колег з різних регіонів, потрібно впроваджувати такі телемости. Під час ранкового ефіру 17 травня ми запланували пряме включення з колегами із  сусідньої, Рівненської філії. Наші області, хоч і межують одна з одною, але мають  свої унікальні традиції, культурні цінності. Саме про них ми розповімо глядачеві у День вишиванки. Поговоримо про спільне і відмінне у вишивці Волині та Рівненщини. Дізнаємося, що нас поєднує, а що робить унікальними, неповторними, – додала Богдана Шевчук.

День вишиванки для рівнян – особливе свято, адже вони – рекордсмени. У 2006 році в день 15-ї річниці Незалежності України, на Рівненський майдан Незалежності вийшли понад три тисячі рівнян у найрізноманітніших вишиванках. Саме тоді і було вперше зафіксовано у Книзі рекордів України Рівненський «Вишитий рекорд» який протримався аж до 2011 року. 24 серпня 2011 року, в день 20-річчя Незалежності України рівняни підвердили свою вишивану першість з рекордним результатом: 6570 осіб. Вразили і вікові рекорди: наймолодшій учасниці заходу виповнилось на той час лише 3 тижні.

Так склалось, що ми робимо 2 телемости поспіль. Тернопіль у нас був першим у цій практиці, а завтра ми будемо першими у колег з Волині, – ділиться очільниця творчої групи ранкового шоу «Добрий ранок» на UA: РІВНЕ Оксана Жужельська: Завтра будемо говорити про нашу рідну і близьку серцю вишиванку. Спробуємо зрозуміти у чому наша єдність з Волинню, а в чому ми відмінні. Сподіваюсь, що все пройде добре і далі ми у ранкових шоу потихеньку будемо знайомитись і з іншими містами і традиціями. Всі ми – Суспільне. Маємо єдину мету – зробити Україну командою, а вишиванка і є тим місцевим колоритним об’єднавчим ланцюжком.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити