image
 |  4 16 Травня 2018 | 15:29

В ЄС, США і ще 15 країнах закликають Україну забезпечити безпеку учасників маршу ЛГБТ у День вишиванки

Посольства Європейського Союзу, США й ще 15 країн закликають Україну забезпечити безпеку учасників маршу рівності за права ЛГБТ у Києві 17 червня.
Про це 16 травня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Про це йдеться в заяві, опублікованій посольством Канади, передають Українські Новини.
Спільну заяву підписали посли ЄС, Австралії, Австрії, Бельгії, Кіпру, Данії, Канади, Фінляндії, Франції, Німеччини, Нідерландів, Норвегії, Португалії, Швеції, Швейцарії, Великої Британії й США.
У заяві наголошується, що 17 травня у світі відзначається Міжнародний день боротьби з гомофобією і трансфобією і в Україні також заплановано низку акції з нагоди цієї події.
Крім того, зазначено, що 17 червня в Києві відбудеться марш рівності за права ЛГБТ.
Ми спільно закликаємо поліцію й державних службовців по всій Україні підтримувати й захищати право ЛГБТ-людей і їхніх прихильників на проведення цих заходів. Ми також просимо всіх українців поважати право своїх співгромадян на мирні збори, - сказано в заяві послів.

Дипломатичне співтовариство планує спостерігати й брати участь у маршах і інших подіях, щоб засвідчити відданість справі просування й захисту прав людини.
Посли закликають членів уряду, парламентаріїв, представників громадянського суспільства й всіх українців і українок висловити свою підтримку ЛГБТ-співтовариству.
17 травня – День вишиванки, який українці відзначатимуть у всьому світі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити