image
 |  0 17 Травня 2018 | 18:22

На острові Хортиця зацвіли кущі тамариксу (ВІДЕО)

У Національному заповіднику «Хортиця» в Запоріжжі розквітнули розлогі кущі тамариксу, який розміщується на території так званого Хортицького лабіринту.
Про це 17 травня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
[embed]https://youtu.be/BEN2qSymfxA[/embed]
Про це повідомляє місцевий телеканал TV5.
Хортицький лабіринт можна знайти поблизу бази відпочинку «Чайка» – там висаджені алеї, які переплітаються між собою і створюють лабіринт. Розлогий чагарник тамарикс, який сягає трьох метрів у висоту, в цей період покривається безліччю дрібних рожевих квітів, - йдеться в сюжеті.

Співробітники сектора охорони природи заповідника зазначають, що це місце поєднало в собі велич природи й історичну спадщину.
Загальна площа Хортицького лабіринту – 40 гектарів. Торік працівники заповідника почали приводити територію до ладу. Допомогла їм у цьому перемога в конкурсі соціальних ініціатив «Ми – це місто». Завдяки отриманому гранту, вдалося придбати спеціальне обладнання, за допомогою якого розчистили від чагарників і сухостою майже 6 гектарів території, а також встановити інформаційні щити.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити