image
 |  0 17 Травня 2018 | 06:32

На Волині внесли зміни у Перспективний план формування територій

Волинським ОТГ відкрили шлях до виборів і довиборів.
Вчора, 16 травня, на засіданні Кабінету Міністрів прийняте розпорядження про внесення змін до перспективних планів формування територій Волинської, Одеської, Сумської, Тернопільської Черкаської, Чернігівської областей.
Про це видання «ВолиньUA» повідомили у прес-службі Асоціації міст України.
Так у перспективному плані Волинської області уточнили склад 22 громад, доповнили 4 громади, із переліку спроможних вилучили  Любитівську, Гіркополонківську, Ветлівську і Буцинську.
– Це відкрило шлях для проведення виборів у багатьох ОТГ, що очікували цього розпорядження ще з минулого року. Адже, посилаючись на відсутність у перспективному плані у складі ОТГ окремих сільських рад, ЦВК не призначала там довибори депутатів. Зокрема, це стосується сільрад, що приєдналися до Княгининівської, Павлівської, Поромівської, Забродівської сільських ОТГ Волині, – каже Валентин Малиновський, консультант з правових питань Офісу реформ, що діє при Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС». –  Разом із тим, з перспективного плану вилучені ті громади, що за три роки так і не спромоглися реалізувати своє право на створення ОТГ – Гіркополонківська, Любитівська, Буцинська, а Ветлівська – увійшла до складу Любешівської селищної об‘єднаної територіальної громади.
Нагадаємо, ОТГ, що входять до схваленого Урядом перспективного  плану формування територій громад області, зможуть перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом і вже самостійно вирішувати питання свого розвитку та надання послуг своїм жителям.
Тамара ЗУБЕНКО, консультант з комунікацій Асоціації міст України, Волинське РВ АМУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити