image
 |  11 17 Травня 2018 | 16:42

Волиняни перемогли у Всеукраїнському турнірі з футболу (ФОТО)

15-16 травня 2018 року, вперше в місті Луцьку на стадіоні Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки в рамках Європейського футбольного тижня - 2018 відбувся Всеукраїнський турнір з футболу Спеціальної Олімпіади України серед дітей та молоді з вадами інтелектуального розвитку.
Про це 17 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх».
У футбольній першості змагались 90 учасників із 9 областей України: Вінницької, Волинської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Львівської, Полтавської, Харківської та Херсонської.
Захід організований за підтримки департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради разом з КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», федерацією футболу міста Луцька, ГО «Даун-синдром».
Привітати учасників Всеукраїнського турніру і побажати їм перемог прийшли заступник міського голови Костянтин Петрочук, заступник директора департаменту сім'ї, молоді та спорту Андрій Булковський, начальник відділу сім'ї та молоді Катерина Шкльода, директор КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Наталія Назарук, виконавчий директор Спеціальної Олімпіади України Андрій Підварко, голова федерації футболу міста Луцька Василь Кохановський, директор Луцького навчально-реабілітаційного центру Леся Волинець, тренери, волонтери, батьки та друзі учасників.
Захід розпочався з передачі Олімпійського вогню представникам команди, яка приймає турнір. Продовженням були захоплюючі художні композиції у виконанні «особливих» артистів – вихованців колективу «Медея» Луцького навчально-реабілітаційного центру під керівництвом Лілії Шевчук та Оксани Мицюк.
Також, під час показових виступів свої вміння з різних видів спорту продемонстрували вихованці тренерів: Ярослава і Оксани Мицюків (клуб бойового мистецтва тхеквондо «Білий лев»), Сергія Гаврилюка (клуб козацького бойового мистецтва «Спас»), Наталії Данелюк (художня гімнастика – КЗ ДЮСШ № 3), Наталії Мікоян (ансамбль сучасного танцю «Фаворит» гімназії № 21) та Наталії Троцюк (колектив «Перлинка» палацу учнівської молоді).
Наступним етапом заходу були змагання з футболу серед команд сформованих з дітей та молоді з вадами інтелектуального розвитку. Незважаючи на дощову погоду, другий день фінальних ігор проходив не менш захопливо та активно. Юних учасників палко підтримували вболівальники.
За результатами дводенної напруженої боротьби переможці у двох дивізіонах розподілились таким чином:
Дивізіон А:
І місце – Волинська обл.;
ІІ місце – Запорізька обл.;
ІІІ місце – Полтавська обл.;
ІV місце – Львівська обл.
Дивізіон Б:
І місце – Вінницька обл.;
ІІ місце – Житомирська обл.;
ІІІ місце – Харківська обл.;
ІV місце – Донецька обл.;
V місце – Херсонська обл.
Окрім цього, були відзначені кращі учасники та команди в таких номінаціях:
«кращий воротар» - Тетяна Слободянюк (Вінницька обл.);
«кращий гол» - Харківська обл.;
«кращий бомбардир» - Іван Охрименко (Житомирська обл.);
«кращий нападник» - Богдан Антонюк (м. Луцьк);
«кращий захисник» - Тетяна Вінокурова (Запорізька обл.);
«глядацькі симпатії» - Львівська обл.;
«жага до перемоги» - Херсонська обл.;
«чесна гра» - Полтавська обл. (м. Кременчук);
«краща комбінація» - Донецька обл.;
Учасники Всеукраїнського турніру з футболу Спеціальної Олімпіади України були нагороджені дипломами КЗ «Луцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», медалями від Федерації футболу міста Луцька, подарунками від департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради та благодійних фондів і спонсорів.
Юні футболісти отримали незабутні враження від змагань, адже важлива не так перемога, як участь, спілкування з учасниками та можливість проявити себе.
Гості нашого міста відвідали луцькі музеї, прогулялись старим містом та завітали в замок Любарта.
Висловлюємо слова вдячності директору відокремленого підрозділу СО у Волинській області Катерині Свіщевій, голові Федерації футболу міста Луцька Василю Кохановському, керівництву Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, а також всім волонтерам, студентам СНУ (група ФР 24 – куратор Наталія Грейда) за допомогу та підтримку в організації заходу.
Вітаємо луцьких спортсменів з перемогою та бажаємо нових звершень!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити