image
 |  0 17 Травня 2018 | 14:46

Як іваничівці святкують День вишиванки

Щороку, у третій четвер травня, в Україні святкується всеукраїнське свято День вишиванки - свято національної єдності та солідарності. Воно покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.
Про це інформує «ВолиньUA».
17 травня Іваничівський район долучився до Всеукраїнського святкування. У селищі Іваничі біля адмінприміщення районної ради відбувся флешмоб «Вишивана Україна в центрі Європи» за участю вихованців дитячого садочка, учнів молодших класів та працівників державних установ.
Також флешмоб під назвою «Я іду по світу у вишиванці» відбувся на базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія» смт Іваничі.
Учасники зразкового аматорського ансамблю танцю «Прибужаночка» та аматорського ансамблю танцю «Паросток» виконали хореографічну композицію «Україна у вишиванках».
Працівники виконавчого апарату Іваничівської районної ради та працівники КЗ "Іваничівський ЦСССДМ" на чолі з головою ради, свободівцем, Андрієм Бадзюнем, як і всі свідомі громадяни країни, зробили простий вчинок: одягли вишиванку і прийшли на роботу, виразивши свою національну і громадську позицію та духовну свідомість.
У вишиванках сьогоднішній робочий день провели працівники різних установ селища.
Фото з мережі «Фейсбук».








Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити