image
 |  4 18 Травня 2018 | 14:46

Через будівництво у «Старому місті» руйнується будинок Лесі Українки

У Луцьку в заповіднику «Старе місто» через розпочаті будівельні роботи на Кафедральній, 13 руйнується музей Лесі Українки.
Про це у себе на сторінці у мережі Фейсбук повідомляє лучанин Андрій Білан.
Через початок будівельних робіт на вулиці Кафедральній, 13 споруджено тимчасову огорожу, яка закриває одну із стін музею Лесі Українки. В результаті постійного затінку утворюється грибок на стінах першого поверху будинку Косачів.
Про стан довкола розпочатого багаторічного будівництва вулиця Драгоманова лишається на призволяще долі, так у вечірній час відсутнє освітлення, а відкриті каналізаційні люки становлять небезпеку для пішоходів, не кажучи вже про туристів.
Про це у своєму пості пише лучанин Андрій Білан та пропонує на місці багаторічного будівництва зробити сквер для відпочинку лучан та гостей міста. На його думку ця територія має хорошу локацію, адже довкола видно старовинні будинки заповідника та можливо це не єдиний спосіб наразі зберегти підвальні приміщення, які сьогодні щодня знищуються під впливами зовнішніх факторів.
«Про яку туристичну привабливість Луцька можна говорити, коли руйнується будинок Косачів, в якому розташувалась дирекція заповідника. Сирість на стінах, задовільний стан вулиці Драгоманова, відсутність каналізаційних люків та вечірнього освітлення, робить цю вулицю небезпечною для людей, та що вже говорити про туристів. Що їх має туди заманити? У мене пропозиція, Кафедральну 13 заложити плитами і засипати грунтом та на цьому місці обладнати сквер, на мою думку вийде гарна локація для фото та відпочинку», - пише Андрій Білан.





Більше про політичне та культурне життя Луцька та області читайте на ВолиньUA
Також приєднуйтеся до нашої групи у Facebook
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити