image
 |  2 18 Травня 2018 | 15:03

На Волині за тиждень на кір захворіли 120 людей, а кількість хворих сягнула 640 осіб

Ситуація із захворюваністю на кір продовжує залишатися напруженою, з початку року кількість хворих сягнула 640 осіб.
Про це 18 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у ДУ «Волинський ОЛЦ ДСЕСУ».
За останній тиждень (з 12.05. по 18.05.2018року) за медичною допомогою звернулось 120 хворих на кір, що знаходиться на рівні попереднього тижня. Найбільша кількість (понад 50% від усіх захворілих) зареєстровано у м. Ковелі – 61 особа, в Турійському районі – 14 осіб, в Ковельському та Камінь-Каширському районах по 9 осіб, Луцькому районі – 8, м. Луцьку – 5. Поодинокі випадки реєструються і в інших районах та містах області. Не зафіксована захворюваність лише в Любешівському районі.
З числа хворих  діти до 17 років становлять 62% (74 дитини), в тому числі 7 дітей до 1 року. Найбільш ураженою виявились вікова група 5-9 років (43% від усіх захворілих дітей), питома вага школярів складає 41%.
Лише за останній тиждень 46 дорослих захворіло на кір – це 38% від усіх випадків. Зареєстровано захворювання на кір у вагітної із Любомльського району. Серед постраждалих дорослих переважає вікова категорія 30-40 років. Збільшується кількість захворілих серед медичних працівників, освітян, працівників сфери обслуговування. Відсоток госпіталізованих осіб складає 28%, у них захворювання протікає із середнім ступенем важкості. Інші  хворі лікуються в домашніх умовах.
За останній тиждень зареєстровано 7 спалахів кору в організованих колективах: 4 в загальноосвітніх школах №№ 6, 8, 10, 13 м. Ковель, двох дитячих навчально-виховних закладах м. Ковеля № 4 та № 8, школі с. Купичів Турійського району та 2 в побуті (Камінь-Каширський та Луцький райони). Основна причина виникнення спалахів – це відсутність щеплень проти кору у захворілих, або імунізація з порушенням календаря. Лікарями-епідеміологами проводяться профілактичні та протиепідемічні заходи для локалізації та ліквідації цих вогнищ: епідеміологічне розслідування кожного випадку захворювання, виявлення контактних осіб, встановлення границь вогнища, термінова вакцинопрофілактика усіх підлягаючих, запровадження обмежувальних заходів, тощо.
Довідково. Кір – це небезпечне захворювання, одне із найбільш контагіозних в світі. Усі дорослі та  діти, в разі відсутності вакцинації є в групі ризику. Єдиним заходом профілактики цього захворювання є щеплення. Для захисту від кору необхідно отримати дві дози вакцини проти кору, паротиту та краснухи у віці 1 та 6 років. Лише в середовищі, де рівень охоплення імунопрофілактикою не нижчий за 95-98% формується так званий колективний імунітет і хвороба не буде поширюватися. На сьогодні в області є достатня кількість вакцини КПК Бельгійського виробництва, котра використовується в усіх країнах Європи.
Оскільки кір дуже контагіозне захворювання, ми не рекомендуємо відвідування масових заходів, особливо з дітьми, котрим ще не виповнився 1 рік і щеплення їм ще не проведено по віку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити