image
 |  0 18 Травня 2018 | 15:52

Український фільм «Донбас» отримав нагороду у Каннах

Український фільм режисера Сергія Лозниці «Донбас» отримав нагороду на Каннському кінофестивалі.
Про це 18 травня 2018 року повідомляє сайт «Радіо Свобода».
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив український продюсер Денис Іванов.
Cтрічка Сергія Лозниці була номінована у другій за важливістю конкурсній програмі в французьких Каннах ‒ «Особливий погляд».
9 травня на Каннському кінофестивалі презентували фільм «Донбас». Це світова прем’єра фільму «Донбас». Вихід стрічки в український прокат запланований на 2018 рік.
Фільм «Донбас» створювався в копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії. Українським копродюсером був Денис Іванов та кінокомпанія «Артхаус Трафік».
Сценарій фільму заснований на документальних матеріалах. У ньому розповідають про події, що відбувалися на сході України. У центрі уваги – «люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами».
Це друга картина Лозниці, в якій з'являються персонажі «русского мира». У документальному фільмі «День перемоги» (2018) «нічні вовки» та інші «ура-патріоти» з прапорами «Новоросії» та «георгіївськими стрічками» відзначають 9 травня в Берліні.
Знімали «Донбас» в Кривому Розі, над картиною працювала велика міжнародна команда, в тому числі росіяни.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити