image
 |  4 18 Травня 2018 | 18:01

Владика Михаїл відвідав парафію Вознесіння Господнього в Горохові (ВІДЕО, ФОТО)

Митрополит Луцький і Волинський традиційно відвідав парафію Вознесіння Господнього в цьому райцентрі, щоб розділити радість храмового свята.
Про це 18 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили в Управлінні Волинської єпархії Київського Патріархату.
[embed]https://youtu.be/wvL0wnkwsRU[/embed]
Перед Божественною Літургією він освятив нове горнє місце (крісло на підвищенні у східній частині вівтаря, де в певні моменти Відправи сидить єпископ, – символ трону Ісуса Христа).
Високопреосвященний звернувся до вірних із проповіддю, в якій, зокрема, сказав: Споминаючи нині про Христове вознесіння, ми повинні пам’ятати, що теж покликані підніматись до Неба. Живучи християнським життям, дедалі більше воцерковлюючись, ми стаємо дедалі більш незалежними від гріха, від страху смерті. Про це говорять нам і житія святих, і життя страдників, які раділи в Господі й на Колимі, й у Воркуті, бо не втрачали надії на Всевишнього, оскільки мали чисті серця. Тож до святості й до Неба покликані ми всі.

З митрополитом служили настоятель громади декан протоієрей Андрій Сидор, інші священики Горохівського благочиння та з Київської єпархії.
З усіма мирянами молилися голова районної ради Тарас Щерблюк і міський голова Віктор Годик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити