image
 |  2 19 Травня 2018 | 17:02

Фестиваль «Зелена школа» у Луцьку став «родзинкою» святкування Дня Європи

Численні та яскраві заходи до Дня Європи підготували лучанам та гостям нашого міста спеціалісти управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності у партнерстві з працівниками управління освіти Луцької міської ради.
Про це 19 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Відділі інформаційної роботи міської ради.
Родзинкою святкувань стала так звана «Зелена школа», у рамках якої на Театральному майдані відбулися веселі та корисні ігри, конкурси з чудовими еко-подарунками та морозивом.
 

 

Це вперше у нашому місті відбувся екологічний дитячий фестиваль «Зелена школа», що реалізується в рамках українсько-німецького проекту «Екологічна дружба понад кордонами» Луцькою міською радою та Адміністрацією краю Ліппе ФРН. Проект фінансується Федеральним Міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини через некомерційне ТОВ «Енгажеман Глобаль».
 

Отож, на Театральному майдані Луцька юні художники малювали на асфальті своє бачення вирішення екологічних проблем, акцентуючи увагу дорослих на екологічній самосвідомості.
 

 

 

Найменших учасників приваблювала ігрова зона «Зелений садочок», де дітки залюбки гралися, вирізали з паперу овочі і фрукти та розмальовували картинки.
 

 

Цікавинкою для відвідувачів фестивалю стали майстер-класи із виготовлення гарних речей «Друге життя».
 

Картини з іграшок, мобільних телефонів та ключів представили на розсуд глядачів учасники арт-студії «Чарівний пензлик». Юні художники творчо об'єднали мистецький образ та екологічну культуру, закликаючи не засмічувати Землю, а очищувати її шляхом переробки сміття.
 

 

Крім того, на Театральному майдані можна було долучитися до атракції «Здай використану батарейку і лампочку - врятуй їжака - отримай цукерку».
 

А «зелена» фотозона з професійним фотографом найбільше приваблювала дівчат.
 

 

 

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити