image
 |  2 19 Травня 2018 | 15:46

У Києві проходить марш за звільнення 75 заручників (ФОТО)

Марш за звільнення полонених Спілка ветеранів війни з Росією розпочала з Майдану Незалежності в Києві.
Про це 19 травня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у заході беруть родичі полонених, загиблих, волонтери, військовослужбовці, колишні полонені, представники націоналістичних організацій та фанати «Динамо Київ».
Вони несуть плакати з фотографіями полонених, а також плакати з написами «Довга дорога додому - 1189 днів», «Свободу Олександру Шункову», «Олег, ми з тобою, тримайся». Близько 400 учасників маршу скандують: «Свободу в'язням Кремля!».
Як розповів у коментарі Укрінформу співорганізатор маршу Маркіян Яценяк, таким заходом планується актуалізувати питання звільнення 75 українських заручників. За його словами, учасники мають намір пройти до представництва Червоного Хреста в Україні, далі - до посольств Німеччини і Франції, а завершиться хода біля представництва Ради Європи.
Представники Німеччини, Франції входять до тристоронньої контактної групи і впливають на звільнення наших заручників, - пояснив Яценяк маршрут маршу.

Він також розповів, що Спілка ветеранів війни з Росією вже має позитивний досвід звільнення наприкінці 2017 року двох заручників - Владислава Овчаренка і Артема Ахмерова.
Раніше ми розвернули широку кампанію по звільненню наших хлопців, фанатів луганської «Зорі» - Влада Овчаренка і Артема Ахмерова наприкінці 2017 року. Лише розголос і марші у декількох містах, мітинги біля представництва Ради Європи дали поштовх до їх звільнення, - сказав він.

Супроводжують учасників поліцейські і представники поліції діалогу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити