image
 |  2 19 Травня 2018 | 13:14

У Луцьку триває «Європейська олімпіада»

Святкування Дня Європи у Луцьку розпочалося з «Європейської олімпіади».
Про це 19 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Відділі інформаційної роботи міської ради.
Починаючи з 2003 року, в Україні у третю суботу травня відзначають День Європи. Щороку до цього дійства долучаються й у Луцьку. Наше місто стає майданчиком для знайомства з країнами Європейського Союзу, їх культурою, історією та звичаями. Це свято миру та єдності, до якого долучаються всі охочі та допитливі.
Отож, святкування Дня Європи у нашому місті розпочалось у залі засідань Луцької міської ради олімпіадою серед школярів обласного центру та учнів із міст-побратимів Республіки Польща (Жешув, Замость, Люблін, Ольштин, Бартошице) та Республіки Білорусь (Брест).
37 учасників, із яких 12 учнів з-за кордону, виконували тестові та творчі завдання англійською мовою на знання про Європейський союз та країни, що до нього увійшли. Цього року в екзаменаційних питаннях зробили акцент на проблемах екології та шляхах їх вирішення.
Вітаючи учасників «Європейської олімпіади», секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт висловив переконання, що молодь продовжуватиме будувати партнерські стосунки з країнами Європи:
Сьогоднішня олімпіада носить «екологічне забарвлення», адже сучасні технології швидко розвиваються, світ змінюється, і проблеми екології є актуальними для всього світу. Саме вам, молодому поколінню, змінювати цей світ, саме ви з цими завданнями справитеся набагато краще, ніж ми. Я вітаю всіх учасників конкурсу. Усім бажаю перемоги.

Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур, перебуваючи у нашому місті вже третій рік, переконаний, що лучани давно вже є європейцями, адже сповідують саме європейські цінності.
Варто зазначити, що Дні Європи - це прекрасна можливість дізнатися найцікавіше про Європейський Союз та його відносини з Україною, познайомитися з традиціями європейських країн, обговорити питання сьогодення та отримати по-справжньому незабутні враження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити