image
 |  2 19 Травня 2018 | 17:30

У Польщі затримали ще одну прокремлівську агентку

Прикордонна служба Польщі затримала громадянку Росії та Кіпру, яка була учасницею польських проросійських кіл і передавала їм директиви російських спецслужб.
Про це 18 травня 2018 року повідомляє сайт «Portal Polsko-Ukrainski».
Про це повідомив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин у Twitter.
Як інформує видання Wpolityce, Анастасія З., громадянка Росії та Кіпру, незважаючи на заборону в’їзду на територію Польщі, спробувала порушити її і відтак була затримана Прикордонною службою. Агентство внутрішньої безпеки ініціювало процедуру висилки її з території Республіки Польща, – додав Станіслав Жарин.

За інформацією Агентства внутрішньої безпеки, Анастасія була однією з тих людей, які брали участь у російській гібридній та інформаційній війні, спрямованій проти Польщі, та яким було заборонено в’їзд на територію Польщі на п’ять років. На замовлення урядових агентів Російської Федерації вона влаштовувала заходи щодо консолідації проросійських осередків у Польщі, пропагувала заперечення польської історичної політики та підміну її російським баченням. Анастасія З. координувала певні заходи проросійських кіл у Польщі в інтересах Росії та реалізацію директив російських інституцій, тісно пов’язаних з владою цієї країни.
Нагадаємо, Агентство внутрішньої безпеки Республіки Польща затримало громадянку Росії Єкатєріну Цивільську, яка брала участь у гібридних заходах проти Польщі. Окрім того, ще чотирьом людям було заборонено в’їзд на територію Польщі на п’ять років. Усім їм інкримінують розпалювання польсько-української ворожнечі, зокрема й на тему історичної політики.
Читайте також: Російських розпалювачів польсько-української ворожнечі видворять із Польщі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити