image
 |  4 19 Травня 2018 | 10:44

В Луцьку «Серце матері» прозвучало у «Ніч музеїв»

У ніч з 18 на 19 травня в стінах Художнього музею у Луцьку відбулась десята щорічна культурно-мистецька акція «Ніч музеїв».
Про це 19 травня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Відділі інформаційної роботи міської ради.
Лучани завітали на Ð¥ щорічну культурно-мистецьку акцію «Ніч музеїв»Цього року захід був приурочений до Міжнародного Дня музеїв та проголошеного «Року культурної спадщини – 2018».
Шляхетський будинок Луцького замку гостинно прийняв відвідувачів, а працівники музею доклали безліч зусиль, аби налаштувати присутніх на потрібний лад. Приміщення художнього музею прикрасили сучасними реконструкціями предметів побуту, зброї, геральдичних знаків та родових гербів. Окрім представників музейної справи та громадськості сюди також завітали секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт та директор департаменту культури Тетяна Гнатів.
Провівши короткий екскурс експонатами Художнього музею заслужений працівник культури, завідувач музею Зоя Навроцька зазначила, що такі речі є надзвичайно важливими у сучасному житті, адже допомагають нам відновити та зберегти втрачені сторінки нашої історії, культури. Згадавши про виставковий проект «Свічадо» вона розповіла, що його призначення – логічне поєднання минувшини та сучасності, адже створений він сьогодні з оглядом на минуле.
Спеціально для гостей культурно-мистецької акції «Ніч музеїв» актори театру-студії «Коло Лесі» виступили із презентацією поеми Костянтина Шишка «Серце матері». Емоційна та переконлива гра молодих акторів вразила присутніх.
Що поєднує цих дітей, що тут виступали, тих художників, що залишили нам у спадок ці гарні картини? Що поєднує сучасних митців? Усе це – талант українців та волинян. Талант творити. І саме завдяки цьому, у нас залишився спадок прекрасних картин та виробів, - поділився своїми враженням від вистави Григорій Пустовіт.

Під час вітальної промови він ще раз наголосив, як важливо пам’ятати уроки минулого та  звернувся до організаторів і митців:
Я хочу подякувати всім, хто дає нам можливість доторкнутися до вічного, талановитого, по-справжньому оцінити ці шедеври та витвори мистецтва. Дякую за те, що ви нагадуєте нам, що окрім сьогодення є і вічність, совість та сумління.

Завершився захід концертом вокальної музики європейських та вітчизняних композиторів за участі заслуженої артистки України Лілії Коструби, лауреата міжнародних конкурсів Марфи Шумкової а також заслуженої артистки України Ярослави Матюхи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити