image
 |  0 20 Травня 2018 | 11:43

Ціни на українську ранню ягоду підняли білоруси та дощі

Початок ягідного сезону шокував українських фермерів низькими цінами на суницю.
Про це 20 травня 2018 року повідомляє сайт «ЗІК».
Проте цього тижня ситуація дещо змінилась, фермерам випав шанс продати врожай за досить привабливою ціною.
Минулого тижня ціни на суницю падали щодня. Якраз в середині травня пропозиція на ринку суттєво виросла, вартість ягоди на гуртових майданчиках опустилась до 15-25 грн/кг.
За словами аналітиків, головними винуватцями такого тренду стали виробники з Закарпаття. Завдяки їх активності найдешевшу суницю можна було купити саме в Західному регіоні. А от на Півдні перша ягода коштувала на 20-30% дорожче.
Проте останні три дні виробники та продавці по всій Україні піднімають ціни. Пропозиції на ринку стало менше, а попит пожвавився.
Зменшення обсягу ягоди пов’язане із дощовою погодою, особливо в Західному регіоні. Окрім того, зростанню ціни сприяє експортний попит – українською ягодою вже зацікавились покупці з Білорусі та Молдови.
В цілому за останні три дні ціни на суницю садову в головних виробничих регіонах відносно вирівнялись. Виробники Закарпаття та Півдня сьогодні на внутрішньому ринку пропонують ягоду по 30-35 грн/кг, експортери скуповують українську суницю по 38-45 грн/кг.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити