image
 |  2 20 Травня 2018 | 10:46

У Луцьку вшанували пам'ять жертв політичних репресій (ФОТО)

До Дня пам'яті жертв політичних репресій у Волинській обласній бібліотеці імені Олени Пчілки відбулось урочисте зібрання Волинської ветеранської спілки політв'язнів і репресованих.
Про це 20 травня 2018 року повідомив власкор «ВолиньUA».
Урочисте зібрання відкрив та вів голова Волинської ветеранської спілки політв'язнів і репресованих Ігор Гураль.
Вже за традицією, він насамперед привітав іменинників, які відзначили свої дні народження в період між останніми зібраннями.
По тому колишні політв’язні і репресовані, живі свідки комуністичних репресій, розповіли про жахіття тих часів знищення усього українського.
Про це зокрема розповіли учасники найіонально-визвольної боротьби, ветерани ОУН-УПА Галина Подоляк, Степан Якубчак, Лідія Бондарук, Ананій Добровольський.
Членів урочистого зібрання привітав перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.
«За вагомий особистий внесок у справу в боротьби за незалежність України, активну життєву позицію і патріотичне виховання молоді та з гагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій» Олександр Пирожик нагородив Почесною грамотою Волинської обласної ради членкину організації Бондарук Лесю Олександрівну.
Від імені Волинського Братства ветеранів ОУН-УПА учасників зібрання привітав його Почесний голова Василь Кушнір; від «Легіону Свободи» - учасник російсько-української війни, депутат Ківерцівської районної ради Анатолій Король; від Об'єднання українок «Яворина» - Руслана Вознюк.
Вітальне слово також висловила багаторічний голова, а нині заступник голови Волинської ветеранської спілки політв'язнів і репресованих Леся Бондар.
З пісенним вітанням перед учасниками пам'ятного зібрання виступив дитячий гурт «Славні козаченьки» з Рожищенського району.
Наостанок учасників зібрання очікував «солодкий стіл» від колективу фабрики «Ласка» та депутата Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Юрія Цейка, а також депутатів Луцької міської ради, свободівців Миколи Федіка та Богдана Вавринюка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити