image
 |  0 21 Травня 2018 | 11:20

Директор цукроварні в Мар'янівці визнав, що сморід – від заводу

Директор цукроварні в селищі Мар'янівка на Горохівщині Василь Муха визнав, що причиною стійкого смороду в селищі та навколишніх селах є цукровий завод, зокрема – його фільтраційні поля.
Про це 21 травня 2018 року повідомляє власкор «ВолиньUA».
Таку заяву він зробив під час депутатських зборів у Горохівській районній раді 21 травня 2018 року.
Як повідомив Василь Муха, підприємство лише налагоджує виробництво, тому його спеціалісти не розрахували кількість відходів переробки, зокрема жому, який можна було продати або ж згодувати худобі. Рештки жому вивезли на фільтраційні поля, не передбачивши всіх можливих наслідків. Разом із тим, він запевнив, що над цією проблемою на заводі вже посилено працюють, і для її ліквідації потрібен якийсь час.
Василь Муха назвав декілька шляхів вирішення проблеми, які наразі вивчаються, і повідомив, що через місяць готовий знову прозвітувати про вжиті заходи.
Натомість депутат Горохівської районної ради від ВО «Свобода» Валентина Магурчак запропонувала повторно розглянути це питання на черговій сесії районної ради, яка запланована на 5 червня. Аби директор поінформував сесію, що за цей період зроблено задля усунення екологічної проблеми.
Директор цукроварні на це погодився. І запросив депутатів відвідати підприємство, аби ті впевнилися, що над вирішенням проблеми тут працюють.
Зрештою, присутній на сесії перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик наголосив, що одна з проблем скандальної ситуації - недостатня поінформованість населення про ситуацію, яка склалася.
У сьогоднішній розмові бачу позитив, і це свідчить, що така сесія була потрібна. Ми глянули один одному у вічі, вислухали різні думки, задали запитання – почули відповіді, намітили завдання до виконання. Треба зважати на прохання людей, адже їхнє здоров'я - найвища цінність. На цукроварні теж працюють місцеві мешканці, тому маємо спільно вирішувати, як допомогти і одним, другим...
І не треба боятися позачергових сесій! Відкритість і публічність не залишатиме грунту для подальших закуліс, інтриг і непотрібних пліток, – підсумував почуте на зборах Олександр Пирожик.

Читайте також: Позачергову сесію Горохівської районної ради зірвано
Читайте також: Хто зірвав позачергову сесію Горохівської райради? (СПИСКИ)
Читайте також: Попри спротив влади, позачергова сесія через сморід у Горохові таки відбудеться
Читати також: Через сморід навколо Мар`янівки депутати скликають позачергову сесію Горохівської райради (ДОКУМЕНТ)
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити