image
 |  4 21 Травня 2018 | 16:54

Підвищуємо гемоглобін без ліків

Анемія, при якій знижується рівень гемоглобіну, є одним із найпоширеніших захворювань крові. Найчастіше на неї хворіють жінки, але нерідко вона зустрічається і у представників чоловічої статі.
На ранній стадії розвитку залізодефіцитна анемія рідко проявляє себе особливими симптомами, але через деякий час людина може помітити: сонливість, блідість шкіри, відчуття втоми, випадання і ламкість волосся, розшарування нігтів, апатію та ін.
Щоб простимулювати кровоносну систему на виробництво еритроцитів (червоних кров'яних тілець), необхідно поліпшити кровообіг, з чим чудово справляються контрастний душ або обливання.
Корисними є салати, свіжі овочі, насіння, зелень. У більшості цих продуктів міститься необхідна кількість заліза, за рахунок якого рівень гемоглобіну буде поступово підвищуватися.
Тим більше, що засвоюються вони в організмі швидше, ніж червоне м'ясо, яке називають найкращим джерелом заліза. Залізо краще засвоюється, коли його вживають розбавленим.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити