image
 |  0 21 Травня 2018 | 13:58

В Іспанії не затвердили новий уряд Каталонії

Іспанський уряд у понеділок, 21 травня, визнав повноваження новообраного глави Каталонії Жоакіма Торри, однак не затвердив підібрану Торрою адміністрацію, що означає продовження прямого управління Каталонією з Мадрида, повідомляє агентстсво DW.
Відданий ідеї незалежності Каталонії Торра, всупереч застереженням Мадрида, призначив міністрами двох політиків, які перебувають за ґратами, і двох політиків-утікачів. По суті, Торра спробував відновити склад регіонального уряду, створеного попереднім главою регіону Карлесом Пучдемоном, що нині перебуває в Німеччині. Торра відвідав 21 травня у в'язниці поблизу Мадрида Жорді Торулла і Жозепа Рулла, яких він включив до складу уряду. Новий каталонський очільник звернувся до суду з клопотанням про звільнення ув'язнених.
В іспанській столиці вважають включення до складу уряду політиків, які перебувають за ґратами або утекли, свідомою провокацією. З огляду на рішення уряду Іспанії поки невідомо, коли Мадрид припинить пряме управління Каталонією. Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой 21 травня висловив сподівання, що в Каталонії вдасться сформувати уряд, який розпочне діалог з Мадридом та дотримуватиметься закону "заради відновлення інституційної, економічної та соціальної стабільності", цитує Reuters.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити