image
 |  0 22 Травня 2018 | 08:46

Ковельчани повернули державі десятки тисяч грошових допомог

Мешканці Ковеля повернули державі десятки тисяч грошових допомог через те, що приховали свої реальні доходи.
Про це інформує сайт Ковельської мерії.
За січень-квітень 2018 року виявлено переплат на загальну суму 140 тис. грн., які повернуто до Державного бюджету.  Аби уникнути  переплат державних соціальних допомог (допомога на дітей одиноким матерям, малозабезпеченим сім’ям та ін.) потрібно уважно заповнювати бланки заяви та декларації про доходи та майновий стан кожного члена сім’ї.
Якщо сім'єю приховано або навмисно подано недостовірні дані про її доходи та майновий стан, що вплинули на встановлення права на призначення соціальної допомоги та визначення її розміру, внаслідок чого були надміру виплачені кошти, органи соціального захисту населення:
- визначають обсяг надміру виплачених коштів та встановлюють строки їх повернення залежно від матеріального стану сім'ї;
- повідомляють заявника про обсяг надміру виплачених коштів та строки їх повернення;
-  у разі неповернення надміру виплачених коштів  добровільно  в установлені  строки  вирішують питання про їх стягнення у судовому порядку.
Читайте також: У генпрокуратурі розслідують справу про крадіжку чиновниками Мінсоцполітики десятків мільйонів міжнародної допомоги

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити