image
 |  0 22 Травня 2018 | 12:12

Повідомлення про загибель волинянина в Польщі – фейк

У Польщі не підтвердили інформацію про смерть волинянина у жахливій аварії, яка нібито сталася на під'їзді до Радома Мазовєцкого воєводства зі сторони Пулав Люблінського воєводства.
Мережу просто «підірвала» величезна кількість поширень про аварію з інформацією про те, що чоловіка, який загинув, не можуть ідентифікувати. Окрім того, у важкому стані нібито - ще троє громадян. Такий «вкид» поширили й деякі волинські видання. Натомість Інформаційне агентство ВолиньPost звернулося за офіційним коментарем у Посольство України в Республіці Польща.
Керівник консульського відділу Світлана Криса у відповідь на запит розповіла, що така інформація не підтвердилася. За словами посадовиці, про смертельні аварії або ті, де українці у важкому стані, зазвичай повідомляють на «гарячу лінію» Посольства. Повідомлення щодо випадку, інформацію про який масово поширюють на Волині, не було.
Більше того, консульські працівники звернулися за коментарем у комендатуру міста Радом, номери телефонів якої були вказані у повідомленнях про загибель волинянина. У комендатурі ж відповіли, що такого випадку не було.
Світлана Криса додала, що остання аварія на території Польщі, в якій загинув українець, сталася 15 травня. У її результаті загинув житель Івано-Франківської області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити