image
 |  0 22 Травня 2018 | 10:24

«Укрзалізниця» хоче здавати вокзали в оренду

Можливість здавати залізничні вокзали в оренду розглядає топ-менеджмент «Укрзалізниці».
Про це повідомляє Gazeta.uа.
«Ми передбачаємо державно-приватне партнерство. Розвиток вокзальної мережі обговорюється, як приклад – може бути концесія. За кордоном вже є така практика – коли ми пропонуємо приватним особам отримати споруду в концесію, міняти чи перебудувати її, але генерувати прибуток від площ як від торговельних чи розважальних майданчиків. При цьому – щоб і ми мали прибутковість», - заявив директор із економіки та фінансів «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев.
Він навів приклади подібного співробітництва у Польщі.
«Це корисно не лише для «Укрзалізниці», а й для усього українського бізнесу – у нього з'являється нове джерело для рентабельного фінансування і отримання прибутку. Якщо клієнт просто сів і зійшов з поїзда – це не покриє нам витрати. Якщо ж поєднати це з іншим видом послуг, з певним чеком клієнта на певній станції, то, можливо, ми й за цей рахунок вийдемо на рентабельність пасажирських перевезень, і в тому числі – зацікавимо пасажирськими перевезеннями і нові компанії, які б захотіли возити наших пасажирів з високою якістю», – додав Рязанцев.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити