image
 |  4 24 Травня 2018 | 17:11

На наукову конференцію до Луцька прибуває доктор наук із Вільнюса Віталія Стравіскєне

На науковій конференції «Волинь’43: міфи та реальність» у Луцьку виступить доктор гуманістичних наук, науковий працівник Інституту історії Литви у Вільнюсі Віталія Стравіскєне.
Як стало відомо «ВолиньUA», науковець із Вільнюса вже підтвердила своє прибуття на Волинь.
Віталія Стравіскєне виступить у Луцьку з проблематики «Від напруженості до конфлікту: литовсько-польські відносини на Віленщині у 1939-1945 рр.». Як зазначається у програмі конференції, цей виступ запланований на другий день роботи конференції, 26 травня, під час п`ятого пленарного засідання.
Окрім того, як зазначається в програмі конференції, під час четвертого та п`ятого пленарних засідань на ній мають виступити також науковці з Польщі.
Зокрема - доктор Університету Марії Склодовської-Кюрі в Любліні Мирослав Шуміло («Події на Холмщині та генеза польсько-українського конфлікту на Волині в 1943 році») та доктор історичних наук, професор Мікола Іванов («УПА на Білорусі і польсько-український конфлікт») – білоруський учений, який наразі викладає в польському Університеті в Ополі (Ополє).
Нагадаємо, що конференція розпочне свою роботу завтра, 25 травня 2018 року, о 10.00 год. на факультеті історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.
Читати також: У Луцьку відбудеться наукова конференція «Волинь’43: міфи та реальність»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити