image
 |  2 24 Травня 2018 | 07:30

У Польщі склали випускні іспити з української та лемківської мов

Цьогоріч письмовий випускний іспит з української мови складали 79 осіб; водночас з лемківської мови - 2 учнів.
Про це 23 травня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
23 травня, випускники шкіл для національних меншин складали письмові іспити на атестат зрілості з національних мов – білоруської, української та литовської. Відбулися також екзамени з етнічної мови – лемківської та регіональної – кашубської, а також різних предметів іноземними мовами.
Середа – це останній день цьогорічної сесії письмових випускних іспитів.
Письмовий екзамен з національної мови для випускників шкіл для національних меншин є обов’язковим письмовим випускним екзаменом, крім обов’язкових письмових екзаменів з польської мови, сучасної іноземної мови та математики (усі обов’язкові на основному рівні), а також одного предмета з так званої групи додаткових предметів (на розширеному рівні). Вони повинні також скласти три обов’язкові усні іспити – з польської мови, сучасної іноземної мови та рідної мови.
За даними Центральної екзаменаційної комісії, серед випускників, котрі складали випускний іспит з мов національних меншин, найчисленнішою групою є ті, котрі пишуть екзамен з білоруської мови – 165 осіб. Друга щодо чисельності група – це учні, котрі складали іспит з української мови – 79 осіб; литовську мала скласти 21 особа.
Водночас білоруську мову на розширеному рівні мали намір скласти 9 осіб, українську – 28, а литовську – 19 осіб.
Кашубська та лемківська мови – у групі додаткових предметів на вибір, це означає, що цьогорічні випускники могли складати їх тільки на розширеному рівні. Лемківську мову цьогоріч висловили бажання скласти 2 особи, а кашубську – 25.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити