image
 |  0 24 Травня 2018 | 17:34

Волкер вважає, що гаряча війна на Донбасі потребує термінових рішень

Гуманітарна ситуація на сході України, особливо поблизу зон бойових дій на Донбасі, ускладнюється протягом тривалого часу й зараз потребує термінових рішень.


Про це заявив під час телефонної прес-конференції у четвер спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.
"Ви можете побачити погіршення гуманітарної ситуації протягом тривалого часу", - зауважив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Як приклад, він навів виведення з ладу і неможливість належної роботи місцевої інфраструктури, у тому числі подачі електроенергії, тепло- й водопостачання, а також засобів комунікації. Крім того, за його словами, залишаються обмеженими можливості людей для пересування.
Читайте також: Україна не зможе повернути захоплену Росією територію, – Волкер
Особливо це відчувається в приватному секторі поблизу лінії розмежування. Крім того, за його словами, небезпечною залишається ситуація з питною водою через пошкодження вузлів цієї інфраструктури, а також затоплення шахт, у тому числі радіоактивно забруднених.
Волкер також звернув увагу на ризик для життя людей, які проживають в районах бойових дій і страждають від постійних обстрілів, у тому числі, прицільного снайперського вогню.
"Отже, це активний конфлікт, я би сказав, гаряча війна. І це вимагає величезної гуманітарної підтримки, яка не може ігноруватися", - підкреслив високопоставлений американський дипломат. За його словами, "це справді потребує розгляду в терміновому порядку".

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер нещодавно завершив візит до України, в програмі якого мав переговори з вищим керівництвом держави, у тому числі з Президентом Петром Порошенком. Крім того, він відвідав зону бойових дій на сході України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити