image
 |  0 25 Травня 2018 | 08:21

На Волині у заповіднику звалився знаменитий «пізанський» дуб (ФОТО)

На Білій горі, що на території Ківерцівського національного природного заповідника «Цуманська пуща», впав знаменитий «пізанський» дуб.
Про це інформує прес-служба НПП «Цуманська пуща» у Фейсбуці.
Це помітили 23 травня під час екскурсії у заповідній зоні, яку влаштували для учнів Волинського ліцею-інтернату до Міжнародного дня біорізноманіття працівники відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи Грицюк Юлія та Нечипорук Максим.
Під час екскурсії виявили, що впав похилий віковий дуб на Білій горі – найвищій точці Горинських крутосхилів, який був символом тієї території.
Як зазначається у дописі, ймовірно падіння відбулося 2-3 дні тому, коли була дощова та вітряна погода. Дуб відірвався від останніх трьох потужних коренів, решта ж була вже у повітрі внаслідок ерозійних процесів останніх 10 років.
Нагадаємо, що цей «пізанський дуб» віком понад 150 років та обхватом стовбура понад 250 см став своєрідним символом Горинських крутосхилів, адже своїм корінням дуже д довго тримався за життя.




Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити