image
 |  0 25 Травня 2018 | 11:00

Руйнівниця міфів Супрун порадила, як не захворіти через роботу

В зоні ризику емоційного вигорання перебувають працівники освітніх установ та медичних закладів, банкіри, соціальні працівники, продавці.
Для цього стану характерне відчуття браку енергії. Іноді – апатія, підвищення відчуття тривоги, дратівливість. Найчастіше причиною стає низький рівень оплати праці.
"Можуть виникати проблеми з самооцінкою та задоволенням своїми професійними навичками. Симптоми можуть також мати фізичний характер, наприклад, головний біль, коливання ваги, проблеми з травленням та порушення сну", - пише виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун порадила, як готувати м’ясо


Вона також дала поради, як позбутись емоційного вигорання на роботі.
- Визначте причину виникнення цього стану та обговоріть проблему з колегами чи керівником. Знайдіть компромісні рішення з приводу режиму роботи та можливості розвитку професійних навичок.
- Залишайте час на себе. Хобі та відпочинок допоможе відволіктись від стресу.
- Підтримуйте здорові звички та регулярно займайтеся спортом. Ендорфіни допомагають зменшити почуття смутку, депресії та тривоги.
- Розставляйте пріоритети та цілі у своїй роботі. Повинен бути і відпочинок.
- Будьте уважними до ваших колег – знаходьте час на розмови та запитуйте про їхні справи не тільки робочі, але й інші. Це допоможе поділитися переживаннями та боротися зі стресом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити