image
 |  0 25 Травня 2018 | 10:20

На наукову конференцію «Волинь’43: міфи та реальність» до Луцька польські науковці не приїхали

На наукову конференцію «Волинь’43: міфи та реальність» до Луцька «в силу різних обставин» не приїхали польські науковці.
Про це повідомляє власкор «ВолиньUA».
Сьогодні, 25 травня, на факультеті історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки розпочалася наукова конференція «Волинь’43: міфи та реальність».
Конференція проходить у формі шести пленарних засідань, на ній відбуватимуться також презентації наукових видань.
Нагадуємо, як ми вже повідомляли, на конференції очікується присутність науковців із Луцька, Києва, Львова, Чернівців, Рівного, Острога, а також гостей із Литви та Польщі.
Однак польські науковці з невідомих причин, за висловом організаторів, «в силу різних обставин», на конференцію не приїхали. За неофіційною інформацією, мабуть, отримали відповідну команду від польської влади. Хоча попередню згоду на участь у конференції, причому з конкретними темами виступів, вони надали.
Читати також: У Луцьку відбудеться наукова конференція «Волинь’43: міфи та реальність»
Нагадаємо, що провладна польська президентська партія в останні роки активно нав’язує польському суспільству антиукраїнську істерію, спекулюючи на темі українських національних героїв, зокрема проблематиці УПА і т. зв. «Волинської трагедії».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити