image
 |  2 25 Травня 2018 | 06:31

Вже восени у Луцьку планують відновити роботу фонтану на Київському майдані

У Луцьку на Київському майдані хочуть реконструювати фонтан, який не працює.
Про це «ВолиньUA» повідомляє відділ інформаційної політики Волинської обласної державної адміністрації.
Близько півсотні працівників облдержадміністрації вийшли 24 травня на Київський майдан, аби прибрати навколо непрацюючого фонтану перед головною адмінбудівлею. Його восени планують реконструювати, - йдеться у повідомленні.
Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг, фонтан знаходиться на балансі Луцької міської ради. Побудували його ще наприкінці 90-х – на початку 2000-х років. Зважаючи на його величезні розміри, для добудови необхідно близько 5 мільйонів гривень.
Окрім того, кругленьку суму витратять й на утримання. Тож, на переконання головного комунальника області, фонтан слід реконструювати.
Натомість радник голови облдержадміністрації Валентин Цьось зазначив, що після прибирання, яке проведуть обласні чиновники, сюди приїдуть досвідчені спеціалісти. Їх головне завдання – підремонтувати та пофарбувати сам фонтан, який із часом облущився. Так він простоїть не довго, адже вже незабаром планують оголосити конкурс щодо подальшої реконструкції спорудження.
«Завдання, яке поставив голова облдержадміністрації, – зробити конкурс, що тут має бути в майбутньому. Це може бути скверик чи парк для діток, а може щось інше. Побачимо! Але зі свого боку ми розробимо креативну ідею реконструкції майдану, подамо її в місто, яке й оголосить конкурс. Ми ж зобов’язуємося знайти під це фінансування», – зауважив Валентин Цьось.

Наприкінці серпня – на початку вересня планують приступити до виконання основних робіт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити