image
 |  2 26 Травня 2018 | 10:12

Космічні пейзажі та недосяжне склепіння - показали фото найбільшої печери у світі (ФОТО)

Печера Мьяо Рум – найбільша у світі за об'ємом (майже 11 млн. м³). Розташована у південній частині Китаю, провінції Гуйчжоу. Відкрита французькою експедицією 1989 року.
З моменту відкриття до печери спускалися британські французькі та китайські науковці. Daily Mail зібрали фото та відео з експедицій.



Мьяо Рум вважається другою в світі за площею поверхні (118 м²) після малазійської печери Саравак (155 м²). М оже вмістити у себе 22 футбольних поля та 4 піраміди Хеопса із єгипетської Гізи. Довжина печери складає 850 м. В ній може зручно розміститися літак Boeing 747, говорять спелеологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальна краса озера Світязь з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)


Близько 600 млн. років перебувала під морем. Завдяки цьому всередині сформувалися одні з найбільших у світі сталагмітів (конусоподібні мінеральні утворення, що ростуть з землі) довжиною 45 метрів.

Справжній розмір печери був невідомий до 2013 року, поки команда британського Інституту геології не виміряла її за допомогою технології лазерного картування.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити