image
 |  2 26 Травня 2018 | 18:14

Торік на водоймах Волині загинула 51 людина, цьогоріч - уже 11

На Волині визначили 45 місць масового відпочинку на водних об’єктах. Причиною стало те, що  2017-му році на водних об’єктах області загинула 51 особа, в тому числі 6 - дітей.
Як ідеться на сайті Волинської ОДА, більшість нещасних випадків траплялися під час купального сезону та не у визначених і не обладнаних для купання місцях. Найбільше загинуло людей у 2017 році у Камінь-Каширському, Луцькому, Старовижівському, Ківерцівському, Ратнівському та Шацьких районах.
Станом на 24 травня поточного року вже загинуло 11 людей, з яких 1 - дитина.
В минулому році місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування визначили 40 місць масового відпочинку людей на водних об’єктах. Як позитивне зрушення відзначено, що такі місця визначили й у Іваничівському, Горохівському та Рожищенському районах, де протягом останніх років вони взагалі не визначилися, а лише провели роботи щодо обстеження і очищення від сторонніх предметів дна акваторій.
У 2018 році визначено 45 місць масового відпочинку на ставках і озерах. Проте у Володимир-Волинському та Локачинському районах та місті Володимир-Волинський такі місця з року в рік взагалі не визначаються.
– Управління ДСНС в області бере участь у підготовчих роботах впорядкування і створення безпечних умов на водоймах. Водолазно-рятувальним підрозділом уже укладені угоди про проведення очищення дна акваторій. Проведені відповідні роботи вже на 21 місці відпочинку, – повідомив Володимир Грушовінчук.


Також в області працює 2 рятувальних поста (в Шацьку і Луцьку). Позаяк обласне управління «надзвичайників» не в змозі повністю забезпечити створення цих постів на усіх визначених місцях відпочинку, то відповідне прозвучало прохання до керівників місцевої влади у районах області, на яку також покладено завдання у сфері цивільного захисту населення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити