image
 |  2 28 Травня 2018 | 13:35

У Росії до влади приходять діти путінократів із ФСБ

Представники нового покоління путінократів, яке поступово отримує владу в Росії, пов'язані зі спецслужбми і ФСБ.
Про це 28 травня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
У складі нового уряду, представленого Дмітрієм Мєдвєдєвим президенту Влідміру Путіну, особливу увагу привертають два нові міністерські обличчя. Обидва російські політики пов’язані зі спеціальними службами, для обох посади в уряді – це черговий, важливий крок у розвитку політичної кар’єри. Обоє є представниками нового покоління путінократів, якому чинний президент та його друзі поступово передають владу, - повідомляє портал fronda.pl.

Міністром рільництва в уряді Мєдвєдєва буде Дмітрій Патрушев, який попередні вісім років був очільником найбільшого державного банку, що займається кредитуванням рільничого сектора. Міністром з надзвичайних ситуації має стати Євґєній Зінічєв, від 2016 року заступник директора Федеральної служби безпеки.
Слід зауважити, що Патрушев є старшим сином секретаря Ради безпеки Російської Федерації Ніколая Патрушева, у 1999-2008 роках директора ФСБ. Патрушев є головним спільником Путіна у ряді його злочинів: від серії терористичних атак на житлові будинки в 1999 році до масових вбивств заручників на Дубровці в 2002 році та у Беслані в 2004 році. Нині ця людина має величезний вплив у державі, особливо у спецслужбах.
Молодший Патрушев також пов’язаний з російськими спецслужбами, у 2006 році він закінчив Академію ФСБ. Він входить до групи дітей політиків, що багато років пов’язані з Путіним і які поступово займають ключові посади у державі, спочатку фінансово-підприємницькі, а нині – політичні. Це може бути початком процесу спадкування влади у Росії, - пише портал.

Друга група, на яку спиратиметься російський режим, це довірені люди з найближчого кола Путіна. У попередні роки багато офіцерів охорони та ад’ютантів російського президента були висунуті на державні посади, передусім у регіонах. Одним з них був Євґєній Зінічєв. Спочатку з Федеральної служби охорони (ФСО) він перейшов на посаду очільника ФСБ в Калінінградській області, потім він коротко виконував обов’язки губернатора, і, нарешті, його відправили на Луб’янку, на посаду віце-голови ФСБ. Його вступ до уряду, на додаток на посаду міністра відомства, що може швидко отримати широке визнання та схвалення росіян, свідчить про те, що Путін пов’язує із Зінічєвим великі плани.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити