image
 |  2 29 Травня 2018 | 15:30

Помер власник футбольного клубу «Манчестер Юнайтед»

Мільярдер Малкольм Ірвінг Глейзер помер на 85-му році життя. Бізнесмен відомий у світі як власник англійського футбольного клубу "Манчестер Юнайтед".
Глейзер помер у понеділок 28 травня, повідомляє Associated Press.
Малкольм Глейзер народився 15 серпня 1928 року в Рочестері, в єврейській сім'ї. Був 5-ю дитиною. Від батька в спадок отримав ювелірну фірму, на рахунку якої було всього $300. Через 5 років він не просто розвернув бізнес, але й став успішним інвестором багатьох проектів.
У 1970-х роках Глейзер став президентом і виконавчим директором First Allied Corporation, яка об'єднала компанії, що працюють в харчовій промисловості, рибальстві, охороні здоров'я, нерухомості, нафто- і газорозвідці, телерадіомовленні.
1994 року цікавився американським футболом, тоді популярним у США. Купив клуб "Тампа Бей Баккенірс" за $192 млн. У 2005 році він став власником контрольного пакету акцій клубу "Манчестер Юнайтед".
У квітні 2006 року у Малкольма Глейзера стався інстульт. Через це він утратив рухливість правої руки і ноги, а також мав розлади мови. Травень цього року – черговий інсульт, який перенести так і не вдалося.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити