image
 |  4 29 Травня 2018 | 14:45

Як у Смолярах-Світязьких відзначили престольне свято (ФОТО)



У Свято-Духівському храмі села Смоляри-Світязькі відбулося святкове Богослужіння з нагоди престольного свята. 
Про це йдеться в статті Район.Шацьк.
На сьогоднішній день найбільшою окрасою населеного пункту є Свято-Духівська церква. Будівництво цього величного храму розпочалось в 1999 році. Буквально за декілька років виросли, немов у казці, не лише храм, але і дзвінниця, металева огорожа і зацементована доріжка. Красі такій треба завдячувати, в першу чергу Милосердному Богу, Який послав хорошого молитвеника, уродженця села, нині архімандрита Києво-Печерської Лаври Варлаама, за його хороший задум – збудувати церкву у своєму рідному селі. З Божою допомогою знайшлися благодійники, які допомогли думці стати реальністю.
І вже з 16 грудня 2001року в храмі звершується богослужіння. 16 червня 2005 року освячував престол і церкву в честь Святого Духа єпископ Володимир Волинський і Ковельський Симеон. Це було величне свято цілого села і разом історична подія, адже на територію села ще ніколи не ступала нога владики, і ще не було так багато священиків, як у той день.
З нагоди свята участь у святковому Богослужінні взяли священики Шацького благочиння на чолі з благочинним Шацької округи протоієреєм Миколою Вихором.
Фото зі святкового Богослужіння розмістив на своїй сторінці у Facebook священик Олександр Черевко.













































Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити