image
 |  2 30 Травня 2018 | 15:30

З 2019 року у ВНЗ на медиків і педагогів у першу чергу візьмуть тих, хто згоден відпрацювати 3 роки в селі

Кабінет Міністрів затвердив порядок першочергового зарахування в установи вищої медичної й педагогічної освіти для осіб, які будуть відпрацьовувати не менш як 3 роки у сільській місцевості або селищі міського типу.
Про це 30 травня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Відповідне рішення прийняте на засіданні уряду в середу.
Відповідно до документа, органи місцевого самоврядування щорічно до 1 лютого передають обласним державним адміністраціям інформацію про роботодавців, які гарантують працевлаштування таким випускникам, інформацію про прогнозовану потребу у фахівцях з вищою освітою і можливості забезпечити їх житлом з опаленням і освітленням.
У свою чергу, обладміністрації мають до 1 березня оголосити конкурс серед осіб із загальною середньою освітою на підписання угоди про першочергове зарахування у виші із трирічним відпрацьовуванням.
Перевага під час проведення конкурсу надається особам, які проживають у тому ж населеному пункті, де розташований потенційний роботодавець.
Результати конкурсу має бути оголошено до 30 квітня.
Переможець конкурсу зобов'язується здобути вищу освіту за вказаною спеціальністю, а після закінчення навчання впродовж 3 місяців - укласти трудовий договір з роботодавцем і відпрацювати не менш як 3 роки.
Якщо випускник відмовляється влаштовуватися на роботу або відпрацьовує менш як 3 роки, він зобов'язаний відшкодувати в державний або місцевий бюджет кошти, витрачені на його навчання.
Документ набуває чинності із січня 2019 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити